Колкото и добре човек да живее, накрая се жени.

...
 
    Колкото и добре човек да живее, накрая се жени.
Коментари Харесай

КОИ  ВРЪЗКИ СА ОПАСНИ?

 

    Колкото и добре човек да живее, най-после се дами. Това е истина, която няма смисъл да слагаме под подозрение. Какво следва след това? Обвързване с сътрудник или връзка с цялото му семейство? Последното е вярното.

 

    Винаги се чудим кое е по-малкото зло, дали конфликта със свекървата или срещата на четири очи с тъщата. И в двата случая е „ ужасно “. Искаме или не би трябвало да се противопоставим и на двете. Хубаво е в случай че  това стане колкото се може по-късно във времето. Но срещата е неизбежна. Трябва да се заредим с доста сили, самообладание и успокоение.

    Много е значимо, когато имаме какво да си кажем с новите ни родственици, да действаме като екип. Тоест мъжът и дамата да бъдат единни, за  да могат да устоят на нападките. А те не са малко. Особено когато се родят децата, мърморенето стартира. Вие не сте положителни родители, не успявате да възпитате децата си добре, доста ги глезите, непослушни са. Ние ви възпитахме добре, а вие не се справяте.

    Така ще бъдем уязвими, рискуваме престижа си пред децата, когато горните забележки са направени пред тях. Как да реагираме, по какъв начин да си помогнем? Хубаво е да се знае още първоначално „ кой е шефа “. Трябва да се изкаже категорично, че ние сме родителите на тези деца в този момент, а те са били в миналото възпитаващите. Не следва  да ни се месят, с изключение на да бъдат любящи и положителни баба и дядо.

    Не е мъчно да застанеш зад думите си и да отстояваш правата си на родител. Вярно е, че в някои случай сме неподготвени и търсим помощта на по-мъдрите и по-знаещите, само че единствено до там. Не бива да им става табиет да споделят кое по какъв начин да стане.

    Освен родителите, построяваме връзки и с братя и сестри на половинката си. Те при положение, че още не са родители, могат единствено да злорадстват. Например да ни се смеят на това по какъв начин не можем да излезем от дадена родителска обстановка или пък още по-зле да ни завиждат на това, че сме постигнали, това което те не са.

    Във всички по този начин наречени „ рискови връзки “ е належащо да държим на положителния звук. Да не се втурваме в пояснения и задълбочаване на спора. Да имаме нужното самообладание и схващане. За никой няма да е от изгода, неприятните взаимоотношения в фамилията. Особено за децата, подобен тип среда е пагубна. Може в желанието си да потвърдим кой е прав, да нараним децата и те да се комплексират или да попият нашето държание. Може да ги накараме, без да се усетим, да избират страна и да се настроят против някой от фамилията.

    За да бъдат положителни връзките ни с новите и остарели родственици, бъдете една концепция по-хрисими, смели и решителни. Заявете позицията си на положителни родители и поставете граници сред вас и тях. Така сигурно децата ви ще отраснат в здравословна среда и ще имат благополучен живот.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР